Operett is lesz a Miskolci Nemzeti Színház 2024/2025-ös évadában!

2024.05.05 kovacsad

Operett is lesz a Miskolci Nemzeti Színház 2024/2025-ös évadában!

Operett is lesz a Miskolci Nemzeti Színház 2024/2025-ös évadában!

A Miskolci Nemzeti Színházban a szeptemberben induló új színházi évadot Zerkovitz Béla Csókos asszony című operettjével indítják, amelyet Szőcs Artur rendezésében láthat a közönség - közölte az MTI-vel a teátrum pénteken.

A Nagyszínházban ezen kívül látható lesz még a Rómeó és Júlia című tragédia Béres Attila rendezésében, valamint a Primadonnák című bohózat, amelyet Keszég László visz színre.
    
A Bajazzók és az Atelier című operákat Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség jövő januárban. A két mű egyazon estén kerül színre; az Atelier ősbemutató lesz, a művet a színház zeneigazgatója, Cser Ádám írta. A Marat/Sade zenés színművet Rusznyák Gábor viszi a Nagyszínház színpadára jövő év márciusában - írták.
    
A Kamaraszínházban szeptemberben a Márkó Róbert rendezte Lúdas Matyi című zenés mesejátékkal nyitják meg az új évadot, melyet októberben A Nyugat császára című rémbohózat követ Ascher Tamás rendezésében.
    
Novemberben a közönség ugyanitt a Kozma Attila koreográfus által összeállított Mayerling című táncjátékot láthatja a Miskolci Balett előadásában, míg decemberben A kétfejű fenevad című történelmi panoptikumot Szőcs Artur állítja színpadra - közölték.
    
Jövő februárban a Keszég László rendezte Az üvegcipőn túl, avagy mi történt azután, hogy Irma meghódította Sipos úr szívét? című kortárs magyar vígjátékot láthatja a közönség, majd Szabó Máté rendezésében Az öngyilkos című vígjátékot és a Kozma Attila által összeállított Háry János című táncjátékot nézhetik meg a Miskolci Balett előadásában.
    
A 2024-2025-ös évadban a Játékszínben A pók hálójában című kortárs színművel készül a Miskolci Nemzeti Színház. A Rusznyák Gábor rendezésében színpadra kerülő mű szerzője Alexandru Popa dráma- és forgatókönyvíró, a bukaresti művészszínház, a Bulandra vezető dramaturgja. Forrás: MTI 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2024