Kolozsváron az Operettszínház Csárdáskirálynője!

2022.05.13 kovacsad

Kolozsváron az Operettszínház Csárdáskirálynője!

Kolozsváron az Operettszínház Csárdáskirálynője!

Korlátozások nélküli Kolozsvári magyar napokra készülnek Erdély legnagyobb szabású magyar kulturális fesztiváljának a szervezői - jelentette be a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Gergely Balázs, az eseménysorozatot szervező egyesület elnöke elmondta: a koronavírus-járvány két évében sem hagyták magukat "két vállra fektetni", de korlátozások feloldása után idén újra egymásra találhat a fesztivál és közönsége.
   
A rendezvénysorozat augusztus 13-án nulladik nappal kezdődik, és 21-én fejeződik be. A főszervező hozzátette: idén is a főtéri nagyszínpadon zajlanak a legtöbb néző érdeklődésére számot tartó események. Itt augusztus 17-én, szerdán, Varga Miklós és a Band, majd a Republic, csütörtökön a Budapest Klezmer Band, majd a Csík Zenekar Presser Gábor, Karácsony János közös produkciója: A dal a miénk követik egymást.
   
Augusztus 19-én, amikor Kolozsvár városi rangra emelésének az évfordulóját ünneplik, kolozsvári és budapesti színészzenekarok lépnek fel. Amint Gergely Balázs fogalmazott, a Loose Nectie Society, majd a Vígszínház fiúzenekara, a Grund gondoskodik róla, hogy a főtér a magyar közösség "grundjává alakuljon" a városünnepen.    

Szombaton, augusztus 20-án a Pokolgép és a Bagossy Brothers Company áll a közönség elé, vasárnap pedig az Operettszínház Csárdáskirálynő-előadásával zárul a rendezvénysorozat. Az operettet Vidnyánszky Attila rendezésében láthatja a közönség.
   
Gergely Balázs emlékeztetett rá, hogy első alkalommal szervezik meg a Magyar egyházzenei fórumot. Erre a Kárpát-medence egészéből érkeznek egyházi zenét előadó kórusok.
   
Idén is a Bánffy-palota udvarán felállított színpadon lépnek fel a dzsessz, blues és világzenét játszó együttesek, valamint a gyereknek zenélő zenekarok is. Hozzátette: egyedül a Farkas utcai helyszín lesz szűkebb a környéken zajló felújítási munkálatok miatt.
   
Szabó Lilla programigazgató hozzátette: próbálják jól kihasználni a Farkas utcában működő három magyar iskola belső udvarát, hogy pótolják a fesztiválutca kieső részeit.
   
Grezsa Csaba, Magyarország kolozsvári konzulja a Kárpát-medence egyik legfontosabb rendezvényének nevezte a Kolozsvári magyar napokat. Hozzátette: a konzulátus idén is társszervezőként, partnerként, barátként kulturális, politikai és sport témájú beszélgetések szervezésével vesz részt a rendezvényeken. Idén a főkonzulátus udvarát is megnyitják a közönség előtt, ahol kulturális teret rendeznek be. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2022