Ezek lesznek a Budapesti Operettszínház 2022/2023-as évad bemutatói!

2022.06.01 kovacsad

Ezek lesznek a Budapesti Operettszínház 2022/2023-as évad bemutatói!

 Budapesti Operettszínház centenáriuma jegyében hirdeti meg a 2022/2023-as évadot, amelyben a gáláké lesz a főszerep - közölte Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója szerdán.

Az operett műfaj 1922. december 22-én kapott önálló otthont abban az épületben, ahol jelenleg is működik a Budapesti Operettszínház. Ezt követően az intézmény 1923-ban vette fel a Fővárosi Operettszínház nevet, Bécs után így Budapest lett az operett fővárosa. A színház a következő évadot e kettős évfordulónak szenteli - hangzott el a 2022/2023-as évadot beharangozó sajtótájékoztatón.

Kiss-B. Attila elmondta, hogy a centenáriumi év során a megszokottnál lényegesen több lesz az operettgála, kevesebb lesz viszont a bemutató. Ezt azzal indokolta, hogy sok új produkció jött létre a pandémiás időszakban és kevés alkalom volt ezeket játszani.
    
Gálakoncerttel ünneplik majd az évfordulókat is - mutatott rá a főigazgató, megjegyezve: reményei szerint a decemberi jubileumi gálán felcsendülnek majd részletek az Olívia hercegnő című operettből is, Buttykai Ákos darabja ment ugyanis 100 évvel ezelőtt azon a napon, amikor az orfeumból színház lett.
    
Kiss-B. Attila az új előadásokat ismertetve elmondta, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján mutatják be Huszka Jenő romantikus nagyoperettjét, a Mária főhadnagyot Homonnay Zsolt rendezésében. A darab díszlettervezője Túri Erzsébet, jelmeztervezője Berzsenyi Krisztina lesz.
    
A centenáriumi évad bemutatói között szerepel a Monte Cristo Grófja című musical is, amelynek címszereplője, dalszövegírója, valamint zeneszerzője is Szomor György. A budapesti bemutatót Vincze Balázs viszi színre.
    
Az előadások mellett a következő évadban Közelebb címmel zenés kávéházi beszélgetéseket rendeznek a színházban havonta egy-egy alkalommal, amelyeken a társulat két-két sztárművészét ismerhetik meg a nézők közelebbről. Halottak napján és nagypénteken pedig Andrew Lloyd Webber Requiemjét hallgathatja meg a közönség az operettszínház szólistáinak, szimfonikus zenekarának és énekkarának előadásában - tette hozzá a főigazgató.
    
Kiss-B. Attila kitért arra is, hogy a centenáriumi évadban, adózva a nagy elődöknek, a bérletkonstrukciók is megújulnak: a következő szezonban 14 bérletsorozatot érhet el a közönség, ebből hat egy-egy nagy művész nevét viseli majd. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2023