Csárdáskirálynő a Veszprémi Petőfi Színházban - Jegyek itt!

2023.09.27 kovacsad

Csárdáskirálynő a Veszprémi Petőfi Színházban - Jegyek itt!

Mészáros Árpád Zsolt rendezésében érkezik a Csárdáskirálynő a Veszprémi Petőfi Színházba. Jegyek itt!

Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál hatéves történetében első alkalommal saját, új bemutatójaként Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című operettjét láthatta a közönség, amely a 2023/24-es évad kiemelt bemutatója lesz decemberben Veszprémben. Minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjét Mészáros Árpád Zsolt rendezésében láthatja a tisztelt közönség.

Az olvasópróbáról így ír a színház:

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes kreatív menedzser köszöntötte a résztvevőket, az alkotókat, Sáfár Mónika művésznőt, aki először szerepel Színházunkban, és természetesen kiemelten Mészáros Árpád Zsoltot, aki élete első rendezésére készül. Bemutatta Színházunk új szerződtetett tagjait is, Taba Dorottyát, Vaszkó Bencét és Kádár Szabolcs Jánost.

A Csárdáskirálynő 2023. decemberétől a Veszprémi Petőfi Színházban látható.

JEGYÁRAK ÉS JEGYVÁSÁRLÁS ITT!

„Én nem vagyok rendező, nem is tudok az lenni, viszont a színház az életem 35 éve, ez mentett meg engem! Számtalanszor játszottam már ezt a darabot, és tudom, hogy itt is sokan vannak, akik szerepeltek benne, és a felcsendülő dalokat mindenki ismeri a jelenlévők közül. A célom, hogy visszahozzuk azt a régi színjátszást, azt az eleganciát, amely ezt a kort is jellemezte, miközben mindenki jól érzi magát a szerepében, meg tudja érteni, át tudja élni azokat. Az a misztikum, ami ebben a darabban van, nem csak nektek, de a nézőknek is példamutató és iránymutató lesz. Szeretném, ha őket is be tudnánk vonni a darabba, ha átélnék velünk együtt azt a csodát, amit ad majd nekünk a Csárdáskirálynő!” – indította el az olvasópróbát a rendező, Mészáros Árpád Zsolt.

A Csárdáskirálynő zene nélkül is kiváló dráma lenne. Ehhez társulnak a valóban örökké népszerű melódiák, melyekről a korabeli kritikusok így írtak: “Kálmán a Csárdáskirálynőben ötvözni tudta a bécsi keringőt és a magával ragadó, temperamentumos magyar zenét. A remek számok nemcsak a népszerűséget biztosítják, de igazi zenei élményt is nyújtanak.”

A Csárdáskirálynő előbemutatója 2023. június 16-án 19 órakor volt a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál keretében. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2024