Operettinfo.hu - Viktoria operett Békéscsabán - Jegyek és szereplők itt! • Viktoria operett Békéscsabán - Jegyek és szereplők itt!

  Ábrahám Pál Viktória című nagyoperettjét novemberben láthatja a békéscsabai közönség. Az előadás Békéscsabán - a nemzeti összetartozás évadjában, Trianon 100. évfordulójára emlékezve - Nemlaha György dramaturg átdolgozásában kerül színpadra.

  A Viktória egy gyönyörű történet arról, hogy a szerelem valóban mindent legyőz: háborút, fogolytáborokat, országhatárokat és a hosszú, egymástól távol töltött éveket is. Ábrahám Pál operettje egy első világháborús magyar honvéd kapitányról, a szárnysegédjéről, a gyönyörű Viktóriáról és a szerelemről szól. Az első világháborút követően Oroszországban, Japánban és Magyarországon játszódó történetben két ember szerelmét követhetjük nyomon, akik a múló évek után sem vágynak másra, minthogy egymáséi lehessenek.

  Az előadás a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház közös bemutatója. A próbák június végén kezdődtek. Seregi Zoltán a Jókai Színház igazgatója, az előadás rendezője elmondta: a nagylétszámú stáb és a két színház együttműködésének összehangolása komoly egyeztetést igényelt, nemcsak Békéscsabán, hanem Budapesten is voltak próbák.

  Bozsó József a Magyar Zenés Színház igazgatója, a darab koreográfusa azt emelte ki, hogy a darab zenei világában az amerikai dzsessz keveredik a keleti motívumokkal és a magyar népzenével, így teremtve meg azt a sajátságos zenei világot, mely Ábrahám Pál operettjeire
  oly jellemző.

  Olyan slágerek hallhatók az előadásban, mint a 32-es baka vagyok én, a Pardon Madame, a Honvéd Banda szól a Stefánián, a Good Night, Ahol az ember fölmászik a fára, ott van Budapest. Az újító szellemű operett azért is izgalmas, mert a bonviván és a primadonna mellett két táncos komikus-szubrett páros is feltűnik a felvonások során, így három pár is küzd a boldog végkifejletért! Vágyakozás, sok nevetés és egy minden akadályt leküzdő szerelem – ez a Viktória! A nagyszínpadi produkciót bérleten kívüli előadásként láthatja a publikum.

  Jegyárak és jegyvásárlás itt!

  John Webster nagykövet szerepét Szolnoki Tibor játssza, Viktória, a felesége kettős szereposztásban Benedekffy Katalin és Vörös Edit lesz. Koltay László huszárfőhadnagyként Domoszlai Sándort, Jancsiként Bozsó Józsefet láthatja a közönség. Puskás Dániel, Nádra Kitti, Steinkohl Erika, Tomanek Gábor mellett, fellépnek a színház fiatal művészei és táncosként a Színitanház hallgatói, koreográfus Bozsó József. Rendező: Seregi Zoltán.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2020.10.20.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2021


  j lap - 1

  Partnerek: