V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál 2022

2022.03.22 kovacsad

V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál 2022

Június 17. és 19. közt rendezik meg az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált - jelentette be a szervező Petőfi Színház igazgatója pénteken a bakonyi megyeszékhelyen.

Oberfrank Pál elmondta: az operettfesztivál nyitányát idén is a Színházkertben tartják, ahová a város sétálóutcájáról, a Kossuth utcáról látványos menettel vonulnak be a fellépők. A színházigazgató hangsúlyozta: a fesztiválra érkezik Németországból Bajor Ferenc operetténekes, emellett a temesvári és a soproni színházak előadásai is szerepelnek a műsorban.
    
Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese arról is tájékoztatott: idén ötödik alkalommal tartják meg az ötödik Lélektől-lélekig érzékenyítő fesztivált április 22-24. között, amelyet a színház gyógyító erejének fesztiváljaként jellemzett. A nyitó produkció a temesvári színház előadása lesz, amely azt a problémát dolgozza fel, amikor máshol kell az embereknek munkát vállalnia, valamint bemutatják Topolcsányi Laura, külön a fesztiválra készült darabját is.
    
Hozzátette: az összművészeti - kiállítással és kortárs táncprogrammal színesített - esemény idején ingyenes szűrővizsgálatokat is rendeznek, amelynek központjában idén a bőrgyógyászat áll.
    
Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója jelezte: mindkét rendezvény az Európa kulturális fővárosa program támogatásával valósul meg.
    
Porga Gyula (Fidesz-KDNP) a megyeszékhely polgármestere elmondta: Veszprémben a Gizella Napoktól a Szent Mihály-napig tart a fesztiválszezon. Azonban a város kulturális aktivitását jelzi, hogy mind időben, mind műfaji kínálatban lehet bővíteni ezt az időszakot - emelte ki, hozzátéve, hogy a Petőfi Színház két rendezvényét az önkormányzat a város kiemelt fesztiváljai közé kívánja emelni.
    
Ovádi Péter, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a Petőfi Színház a nehéz időszakban iránytűként is szolgál a társadalom számára. A társulat a pandémia idején példaértékű munkát végzett nem csak a városban, hanem a térségben is rendhagyó programjaival - hangsúlyozta. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2022