Operettinfo.hu - Ördögölő Józsiás rockoperett a TV-ben! • Ördögölő Józsiás rockoperett a TV-ben!

  A Somogyi Szilárd rendezésében bemutatásra került Ördögölő Józsiás című mesejátékot Tamási Áron 1952-ben írta. Valódi mesejáték kicsiknek és nagyoknak: hazaszeretetről, árulásról, és sok megpróbáltatásról...

  A Budapesti Operettszínház számára a zenés változatot Tolcsvay László készítette, a magyar népzene legszebb motívumainak és a ma oly' népszerű világzene elemeinek felhasználásával. Az előadás dalai egyszerre XXI. századi módon rockosak, ám közben fülbemászóak, mint az operett-melódiák - s így biztosak vagyunk abban, hogy több slágerré válik közülük!

  A történet Tündérországban játszódik, ahol az öreg király, Lámsza lovagi tornát hirdet. A győztes nem csak a trónt és a koronát nyeri el, hanem Jázmina hercegnő kezét is. A kérők jönnek, küzdenek (ki így, ki úgy), és a legjobb jelölt, Józsiás annak rendje és módja szerint nyer. A népmesék hagyományai alapján végül hőseink boldogan élnének, míg meg nem halnak, csakhogy a második helyezett, Bakszén, az ördögkirály fia nem hagyja annyiban a dolgot, és elkezdődik a harc a hatalomért.

  Az erkölcs, az etika és a morál örökérvényű alaptételeit prózában írt tanmesében megmutató példázat tanítása szerint soha ne adjuk fel a küzdelmet, törekedjünk arra, hogy - a hétköznapok minden nehézsége ellenére - a jó és a rossz harcában legyőzzük a gonosz erőket, a külvilágban és önmagunkban egyaránt.

  Az előadás 2013. május 19-én lesz látható az m2 műsorán. Az előadás a színházban is látható. Online jegyvásárlás ide kattintva!

  Szereplők:
  Kerényi Miklós Máté (Józsiás, Jázmina kérője)
  Dancs Annamari (Jázmina, tündér királylány)
  Kocsis Dénes (Bakszén, ördögök hercege)
  Nádasi Veronika (Matuzsa, tündérhoni vén)
  Bálint Ádám (Villikó, Józsiás embere)
  Kékkovács Mara (Idilló, tündér)
  Peller Anna (Dilló, tündér)
  Földes Tamás (Lámsza, Tündérország királya)
  Vizi Dávid (Durmonyás, ördög)
  Németh Attila (Ropogán, pokolmester)
  Pálfalvy Attila (Fanfarus, udvarmester)
  Marik Péter (Kámzsa, égi mester)
  Kelemen Dániel (Barbura, Bablónia királya)
  Langer Soma (Murmog, Bagaria örököse)
  Lipics Barna (Czinczár, ördög)
  Nagy Attila (Bambucz, ördög)
  Gömöri András (Boricz, Józsiás embere)

  Forrás: port.hu  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2013.05.18.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: