Operettinfo.hu - Marica grófnő az Operettszínházban 2020-tól - Jegyek itt! • Marica grófnő az Operettszínházban 2020-tól - Jegyek itt!

  Elindult a Marica grófnő próbafolyamata a Budapesti Operettszínházban. A hosszú bezártság után örömmel érkeztek az előadás szereplői és alkotói az olvasópróbára. A Marica grófnő olvasópróbája volt az első alkalom, melyen a nagyszínpadi bemutató három szereposztása újra személyesen találkozhatott próbára. Kálmán Imre operettjét Bozsik Yvette rendező-koreográfus viszi színre az új évadban. A tavalyi sikeres János vitéz előadás után Yvette "ismerősként" köszöntötte a társulatot és arról mesélt, hogy a nehéz időszak alatt sok időt töltött a kertjében töltötte, ahol virágba borult minden... Ez a hetek megtisztulást jelentettek számára, inspiráló gondolatokat hoztak a Marica grófnő próbafolyamatának előkészítéséhez. Így az előadás legfőbb üzenete: szépség és mérték. "Valós férfiak és valós nők egy móriczi Tündérkertben. Éteri világ, ahol a Szentivánéji álomhoz hasonlóan a szerelmesek végül egymásra találnak."

  A Marica grófnő szövegkönyve Orbán János Dénes írói közreműködésével visszanyúl az eredeti német szöveghez, valamint az 1924-25-ös Harsányi Zsolt-féle szövegkönyv alapjaihoz. A jó hangulatú olvasópróba előtt bemutatkozott ifj. Zsuráfszky Zoltán koreográfus is, aki a néptánc tiszta forrását szeretné majd az adott színházi kontextusra adaptálni. A Tündérkertben szerinte "embertáncot" fognak járni. Az előadás karmestereként Pfeiffer Gyula főzeneigazgató mellett egy ifjú tehetség, Dobszay Péter mutatkozik be színházunkban.

  Jegyárak és jegyvásárlás itt!

  Szereposztás:

  Marica grófnő: Fischl Mónika / Lévai Enikő / Lukács Anita
  Taniszló gróf: Dolhai Attila / Vadász Zsolt / Homonnay Zsolt
  Liza Szendy Szilvi / Bojtos Luca / Széles Flóra
  Báró Zsupán: Laki Péter / Erdős Attila / Dénes Viktor
  Cuddenstein Chlumetz Cecílis hrcegnő: Lehoczky Zsuzsa / Oszvald Marika / Papadimitriu Athina
  Dragomir Populescu Moritz herceg: Faragó András / Langer Soma / Kiss Zoltán
  Kudelka főkomornyik: Földes Tamás / Szolnoki Tibor / Altsach Gergely
  Mihály, öreg huszár: Melis Gábor / Bardóczy Attila
  Majna, cigánylány: Zábrándi Annamária / Süle Dalma
  Dombossy Ilka: Mészáros Edina / Halasi Blanka
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2020.10.03.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: