Mágnás Miska a Miskolci Nemzeti Színházban - Jegyek itt!

2021.09.19 Kovács Gergely

Mágnás Miska a Miskolci Nemzeti Színházban - Jegyek itt!

A Mágnás Miska, Szirmai Albert legsikeresebb operettje, nemzeti karakterünknek kedves témával foglalkozik: a gátlástalan elit kifigurázásával. Az előadás most Székely Kriszta rendezésében érkezik a miskolci színpadra, a

A Mágnás Miska, Szirmai Albert legsikeresebb operettje, nemzeti karakterünknek kedves témával foglalkozik: a gátlástalan elit kifigurázásával. Az előadás most Székely Kriszta rendezésében érkezik a miskolci színpadra, a szövegkönyvet az eredeti nyomán Závada Péter írta.

A történet szerint Korláthy gróf hozzá akarja adni lányát az évek óta Afrikában vadászó Eleméry grófhoz, de Rolla már viszonyba bonyolódott Baraccsal, egy „egyszerű” mérnökkel. Baracs úgy dönt, hogy megleckézteti a korrupt és képmutató társaságot, akik emberszámba se veszik, és rábeszéli Miskát, Eleméry lovászát, hogy adja ki magát a grófnak. A helyzet tovább fokozódik, amikor Marcsa, Miska szerelme is beszáll a beöltözős játékba, hogy helyre tegye a folyton féltékenykedő lovászgyereket, és elszabadul a cintányéros cudar világ.

A Korláthy család legifjabb tagját az érdekházasság felé igyekszik terelgetni a családja, Rolla, akit Bordás Barbara és Eperjesi Erika váltott szereposztásban formál meg, azonban nem hagyja magát. – A szerelmet nem lehet elsöpörni, az érzelem mindent felülír. Rolla pedig Baracs, egy „egyszerű” mérnök személyében találta meg a szerelmet, így természetesen nem áll szándékában hozzámenni a családja által kiszemelt Eleméry grófhoz, és belemegy a játékba, amit Baracs eszelt ki az úri társaság megleckéztetésére – jellemzi karakterét Eperjesi Erika. Szerinte a Mágnás Miska miskolci verziójában mindenki talál olyan pontot, ami a szívének kedves. – Aki a zene miatt jön, az is megkapja, amire vágyik, hiszen az operett gyönyörű zenéi természetesen felcsendülnek a darabban. Aki pedig egy pici újítást keres, annak szintén ajánlanám az előadást, hiszen Székely Kriszta verziójában például a társadalmi osztályok közötti, valamint a férfi-női ellentéteket sokkal jobban kihangsúlyozzuk, határozottabb és élesebb minden jellem – részletezi a művésznő.

Marcsa szerepében Czakó Juliannát és Varga Andreát váltott szereposztásban láthatja a közönség. – Székely Kriszta és Szabó-Székely Ármin az olvasópróbán megmutatta nekünk az operett 1916-os plakátját, amin Miska rajzolt karaktere épp az övét készül levenni, hogy „megdorgálja” kedvesét, Marcsát. Na, a mi előadásunk ebből egyáltalán nem csinál viccet – figyelmeztet Czakó Julianna. – Ez az előadás akkor fog működni, akkor lesz igazán jó, ha komolyan vesszük a darabban lévő szerelmi szálakat és az osztályok közti különbségeket és konfliktusokat – vélekedik a színművésznő. Hozzáteszi, eddigi szerepeit tekintve a Mágnás Miska fizikailag is nagy kihívás. – A legényes tánc megtanulása teljesen új dolog volt számomra, ezen Lénárt Gáborral sokat dolgoztunk, Kocsis Andrea és Lukács Ádám pedig nagyon komoly akrobatikus elemeket építettek be a koreográfiába – mondja Czakó Julianna. – Székely Krisztával már nem először dolgozom együtt és úgy érzem, hogy rendkívül jó szakmai és emberi találkozás ez az életemben – teszi hozzá Czakó Julianna.

A Mágnás Miskát 2021 szeptemberében mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereposztás:
Miska: LAJOS ANDRÁS / RÓZSA KRISZTIÁN
Marcsa: CZAKÓ JULIANNA / VARGA ANDREA
Baracs István: HARSÁNYI ATTILA Jászai-díjas / SZŐCS ARTUR
Rolla: BORDÁS BARBARA / EPERJESI ERIKA
Korláthy gróf: KINCSES KÁROLY
Nagymama: MÁHR ÁGI Jászai-díjas
Stefánia: SERES ILDIKÓ Jászai-díjas
Pixi: BODOKY MÁRK / BÖRCSÖK OLIVÉR e.h.
Mixi: FANDL FERENC / BÉRES BENCE e.h.
Leopold: SZEGEDI DEZSŐ Jászai-díjas
Eleméry gróf: SALAT LEHEL / KOKICS PÉTER

Rendező:
SZÉKELY KRISZTA 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2022