Operettinfo.hu - Mágnás Miska a Vígszínházban - Szereposztás és jegyek itt! • Mágnás Miska a Vígszínházban - Szereposztás és jegyek itt!

  Közel húsz év után újra bemutatjuk az egyik legnagyobb operettünket Miska, Marcsa, Baracs, Rolla, Pixi, Mixi és a Korláthy família feledhetetlen és szeretett hőseink. Fergeteges humor, irónia és olyan mély szerelem, hogy belefájdul a szívünk. A különleges világú előadást Eszenyi Enikő rendezi. A Mágnás Miska 2019 októberétől lesz látható a Vígszínházban!

  Jegyvásárláshoz kattint ide!

  Háttér:
  A Mágnás Miskát 1916-ban mutatta be a Királyi Színház Rátkay Mártonnal és Fedák Sárival a főszerepekben. A gróffá öltöztetett lovászfiú – az úrrá varázsolt cseléd – története, melyben a főhős kifigurázza és megleckézteti a gazdagokat, úgy tűnik, minden korban aktuális. Az elmúlt évtizedek alatt a cselekményt a színházak és íróik a maguk képére formálták, más-más hangsúlyokkal és ízekkel alakítva a figurákat és a mondanivalót. Így Miska volt már népi hős, szocialista fegyver, Baracs Iván – néha István - vasútépítő mérnök, a szegénységből feltörekvő igazságosztó. De a Korláth család és velük együtt Pikszi, Mikszi minden változatban lelkesen raccsolt, ahogy Marcsa szíve is minden előadásban rettentően fájt az ő Miskája után:
  "Attul aztán megszólalt nekem is a szívem! Odamentem ehhez a szennyes kis emberhez, megfogtam a kezit: Miskám lelkem, olyan gyönyörűen tudjuk már egymást szekérozni. Vegyen el engem feleségül."
  A dalokat szinte mindenki fújta-fújja, még akkor is, ha nem látta a Mágnás Miskát színpadon.
  Az I. világháború idején bemutatott operett - mai fogalmaink szerint -, kortárs műnek nevezhető. Bátorsága, szemtelensége, társadalmi kritikája, metsző iróniája azonnal lángra lobbantotta a kedélyeket; szívhez szóló gazdag melodikussága, a szerepek humora azonnal sikerre vitte a Mágnás Miskát.

  "Vörös Róbert dramaturggal minden változatot újraolvastuk, és úgy gondoltuk, hogy az 1916-os ősváltozat áll legközelebb a szívünkhöz. Nagyon megtetszett arányossága, humora, játékossága és szemtelensége. Ezt az ősváltozatot "karcoltuk" meg, kerestünk olyan új kifejezéseket, hangsúlyokat a szövegkönyvben, ami a mai életünkre reflektál.
  Operettet több féleképpen lehet nézni és játszani. A mézédes dallamok szárnyán andalogva és nem gondolkodva. De egy vadul, szenvedélyesen, jól eljátszott, jól előadott színházi előadás megmutatja a történet minden vetületét, mélységét, fényét, és így a mű egész gazdagsága láthatóvá, hallhatóvá válik."
  / Eszenyi Enikő

  Szereposztás:
  Korláth gróf: Hirtling István
  Korláth Lotti grófnő: Bandor Éva
  Rolla: Dobó Enikő
  Gida: Dino Benjamin e.h.
  Técsey Pikszi: Horváth Szabolcs
  Récsey Mikszi: Orosz Ákos
  Marica: Rudolf Szonja e.h.
  Jella: Márkus Luca e.h.
  Baracs Iván: Ertl Zsombor e.h.
  Szele: Kurely László
  Marcsa: Szilágyi Csenge
  Miskaifj. Vidnyánszky Attila
  Leopold: Márton András
  Kati néni: Hullan Zsuzsa
  Inas: Reider Péter e.h.
  Márton bácsi: Dengyel Iván
  Zsorzs: Gyöngyösi Zoltán
  Borcsa: Rudolf Szonja e.h.
  közreműködik: Adamovich Ferenc, Ánosi Gábor, Bálint Barna, Bársony Szandra, Biczó Anna, Birta Márton, Drahota Albert, Forrás Adél, Harangozó Boglárka, Kolozsvári Ádám, Kurucz Ádám, Misik Renáta, Nagy Lili Anna, Rábaközi Gergő, Rimár Izabella, Stohl Luca, Szakács Richárd, Szigethy Norbert, Tokai Rita,Tóth Brigitta, Viola Péter, Vitárius Orsolya, Viszt Attila  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2019.09.22.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: