Operettinfo.hu - A nyári színházi programsorozat a zalaegerszegi Kvártélyházban! • A nyári színházi programsorozat a zalaegerszegi Kvártélyházban!

  Nyári színházi programsorozat kezdődik Zalaegerszegen: július 9. és augusztus 17. között tizenhét színházi produkciót, köztük egy ősbemutatót és egy folklórműsort láthat a közönség a Kvártélyházban.

  A nyári szabadtéri színházi játékok az elmúlt esztendők egyre népszerűbbé váltak, idén pedig a járványhelyzet miatt felértékelődtek a kvártélyházi nyár nyújtotta lehetőségek - mondta Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) a pénteki programismertető sajtótájékoztatón.

  Balaicz Zoltán hozzátette: a veszélyhelyzet feloldásával számos kulturális és turisztikai eseményt tarthatnak meg a zalai megyeszékhelyen, de a nagyrendezvények, fesztiválok elmaradnak, ezekre a programokra szánt forrást a járványügyi védekezésre használta fel a város. A Kvártélyházi Szabadtéri Színház programjait a járványügyi helyzetnek megfelelően folyamatosan módosították, és csak akkor hirdették meg, amikor reális esély volt a színházi estek megrendezésére - fejtette ki Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezetője.

  A programsorozat július 9-én Wolcsánszky Krisztián A mézesmackó és ami mögötte van - 2019/2020 collection című kiállításának megnyitójával kezdődik el. Az első előadás a Lili bárónő című operett lesz, Huszka Jenő és Martos Ferenc művét Gádor Béla és Darvas Szilárd átdolgozásában állítják színpadra.

  Július 22-én Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenés játékát, A Padlás című produkciót tűzik műsorra. A Kvártélyház 2008-ban bemutatott előadását megújítva, új szövegkönyvvel, új szereposztásban mutatják be, a rádiós szerepére Borbély Richárdot kérték fel - ismertette a részleteket Tompa Gábor.

  A Hasonmások című revü-musical ősbemutatója július utolsó napján lesz. A hetvenes években játszódó zenés darab valós történetre épül: a kisvárosi tanácselnök megalapítja az első vidéki kaszinót, a nyitóünnepségre az ország két legnépszerűbb énekesét hívja meg. A kaszinó gondolata ellentétes a szocialista erkölccsel, ezért megnyitását minden eszközzel szeretnék megakadályozni. A Pozsgai Zsolt szövegkönyvéből írt darabot Tompa Gábor rendezi, az előadáson Nagy Tibor legnépszerűbb - a Táncoló fekete lakcipők, a Halványkék szemek, a Száguldás, Porsche, szerelem - dalai csendülnek majd fel. Az előadások főbb szerepeit Foki Vera, Hertelendy Attila, Szakály Aurél és Kovács Virág játssza. A revü-musicalben a Zalai Táncegyüttes is fellép.

  Augusztus 17-én a művészeti csoport Por és hamu című folklórműsora zárja a nyári színházi programsorozatot. A Kvártélyház Szabadtéri Színház augusztus 3. és 9 között a középiskolásoknak szervez színházi tábort, melynek keretében a fiatalok megismerkedhetnek a színházi munkával, próbafolyamatokkal, a díszlet- és jelmeztervezéssel.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2020.06.15.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: