Operettinfo.hu - Musical és operett is lesz Győrben a 2020/2021-es évadban! • Musical és operett is lesz Győrben a 2020/2021-es évadban!

  Bejelentette új évadát a Győri Nemzeti Színház! Az új évad előadásaival kapcsolatosan így ír a színház:
  A Győri Nemzeti Színház negyedik alkalommal hoz létre közös előadásokat a Coopera társulással. „Az elmúlt évek operajátszási gyakorlatáról bebizonyosodott, hogy piacilag működőképes, több színházzal együttműködésben hozunk létre olyan profi produkciókat, melyben az ország első számú énekesei mutatkoznak be a győri közönség előtt” – hangsúlyozta Silló István zeneigazgató. A nemzeti összetartozás emlékévében Erkel Ferenc kultikus operáját, a Bánk bánt tűzzük műsorra Vidnyánszky Attila rendezésében, a címszerepben Molnár Levente világhírű operaénekessel. „Az egész magyarság számára szeretnénk bemutatni ezt az operát, ami augusztus 20-án debütál Budapesten. Vidnyánszky Attila többször rendezte már ezt a remekművet, ami olyan erőt és élményt képvisel, melyre méltán lehetünk büszkék. Száz év múltán is erős magyar tudat van bennünk, és én, mint határon túli székely ember nagyon megtisztelőnek érzem, hogy a címszerepet énekelhetem.”

  A nagyszínházi bemutatókat egy nagyoperett, a Csókos asszony zárja Gábor Sylvie rendezésében Mózes Anitával, Nagy Balázzsal és Ungvári Istvánnal, akit régen láthatott a közönség zenés produkcióban. Színházunk kiváló művésze otthonosan mozog ebben a műfajban is, „Asszonykám, adj egy kis kimenőt” - szólt előadásában az ismert dal a sajtótájékoztatón.

  Következő évadunkban érkezik két filmsiker színpadi változata. A Szerelmes Shakespeare-t Bagó Bertalan rendezésében láthatjuk majd, Dunai Csengével és Kurucz Dániellel a főszerepben. A Kisfaludy termi bemutatóban, az Esőemberben Posonyi Takács László és Kolnai Kovács Gergely alakítja a testvérpárt, az előadás rendezője pedig Finnországból érkezik. Ő Pekka Laasonen, a Kuopiói Városi Színház korábbi igazgatója, aki tavaly Forgács Pétert kérte fel, hogy rendezze meg ott a híres Kabarét. A musical óriási szakmai és közönségsikert aratott. Ez a mostani finn-magyar együttműködés hasonló izgalmat rejt magában, erről szólt videóüzenetében a lelkes művész. „Rendkívül boldog vagyok, hogy rendezhetek az általam csodált és szeretett győri színházban. Győr finnországi testvérvárosában, Kuopióban élek és dolgozom, évtizedek óta szeretem Magyarországot és csodálom a magyar színművészetet. Izgatottan várom a közös munkát, köszönöm Forgács Péter igazgató úrnak a meghívást!”

  A Vill-Korr Sulibérletben Kszel Attila ismét szabadjára engedi fantáziáját, és Daniel Defoe regénye alapján a magányos hajótörött, Robinson Crusoe „igaz” történetének ment utána. „Az ismert regényben alapvető kitétel, hogy a fehér ember rabszolgájának tekinti a színesbőrűt. Biztos, hogy nekünk ezen igazságokat kell továbbadnunk? Helyénvaló ez?” - teszi fel a kérdést a szerző, aki hasonlóan, mint a Ludas Matyi jr. című előadásban, a párhuzamos igazságok mentén szőtte újabb zenés vígjátékát.

  A 2020/2021-ES ÉVAD MŰSORTERVE:
  Nagyszínház
  Győri Balett: Körforgás (balett)
  Koreográfusok: Eno Peci, Lukács András

  Jávori Ferenc „Fegya” – Böhm György – Kállai István: Menyasszonytánc (klezmer-musical)
  Rendező: Forgács Péter

  Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása (tragikomédia)
  Rendező: Funtek Frigyes

  Szigligeti Ede: Liliomfi (vígjáték)
  Rendező: Szűcs Gábor

  Győri Nemzeti Színház együttműködésben a Cooperával

  Erkel Ferenc – Egressy Béni: Bánk bán (opera)
  Rendező: Vidnyánszky Attila

  Marc Norman – Tom Stoppard: Szerelmes Shakespeare (romantikus vígjáték)
  Rendező: Bagó Bertalan

  Zerkovitz Béla – Szilágyi László: Csókos asszony (operett)
  Rendező: Gábor Sylvie

  Kisfaludy terem
  Ken Ludwig: A hőstenor (bohózat)
  Rendező: Tasnádi Csaba

  Dan Gordon: Esőember (dráma)
  Rendező: Pekka Laasonen

  Vill-Korr Sulibérlet
  Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom (fantasy komédia)
  Rendező: Gábor Sylvie

  Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai (ifjúsági színjáték)
  Rendező: Hegedűs Ildikó

  Kszel Attila: Robinson meg a többiek (zenés vígjáték)
  Rendező: Kszel Attila
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2020.05.29.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: