Operettinfo.hu - Mária főhadnagy az Operettszínház sztárjaival Szarvason! • Mária főhadnagy az Operettszínház sztárjaival Szarvason!

  Huszka Jenő romantikus nagyoperettje 1848-ban Bécsben kezdődik. Az igaz történeten alapuló mesében a magyar érzelmű Máriát rokonai egy osztrák arisztokratához készülnek férjhez adni. Szerencsére megérkezik Antónia, Mária nénikéje, és az ő, valamint a kissé bolondos szabó, Zwickli Tóbiás segítségével a lánynak sikerül még időben elszöknie. Hogy a már forradalom hevében égő Magyarországra juthasson, nemzetőregyenruhát ölt magára és egy félreértés folytán beáll katonának. 1849-ben a budai honvédtáborban is férfiként, testvérbátyja nevén, Lebstück Károlyként szolgál a seregben. Vitézségéért immáron alhadnagyi rangot kap. Hanem igen sok konfliktusa akad fölöttesével, a szigorú Jancsó hadnaggyal, aki többször is megrója könnyelmű hősködéséért, és nem is sejti, hogy Mária, az ő bécsi szerelme van katonai mundérban. Természetesen „az alhadnagynak” sem közömbös a jóképű férfiú. A kalandos történet végén persze egymásra találnak és a bolondos Zwickli is révbe ér az ő Pannijával.

  A Békéscsabai Jókai Színház, a Budapesti Operettszínház, a Magyar Zenés Színház és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciója a Mária főhadnagy 2019. augusztus 3-án a Szarvasi Vizi Színházban lesz látható.

  Jegyárak és jegyvásárlás itt!

  Esőnap: augusztus 4. 20:30

  Szereposztás:

  Mária: Lévai Enikő / Bori Réka
  Jancsó Bálint: Domoszlai Sándor
  Antónia: Kalocsai Zsuzsa Érdemes művész
  Draskóczy: Virágh József
  Panni: Steinkohl Erika / Bodor Szabina Zwikli
  Tóbiás: Laki Péter / Imre Roland / Józsa Bence szh.
  Biccentő strázsamester: Peller Károly / Bozsó József Herbert: Lénárt László
  Simonich: Szőke Pál
  Hortenzia: Lakatos Viktória
  Krancz: Tomanek Gábor
  Jurátusok, Utcanép, Udvarnép

  Közreműködik: A Budapesti Operettszínház zenekara (felvételről)

  Vezényel: Rónai Pál A Magyar Zenés Színház tánckara
  Díszlettervező: Libor Katalin
  Jelmeztervező: Kemenes Fanni, Vesztergombi Anikó
  Koreográfus: Lénárt Gábor
  Társrendező, játékmester: Bozsó József
  Rendező: Seregi Zoltán  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2019.05.01.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: