Operettinfo.hu - A vígözvegy premier a Budapesti Operettszínházban! • A vígözvegy premier a Budapesti Operettszínházban!

  2007. december 13-án és 14-én volt a Budapesti Operettszínházban Lehár Ferenc: A víg özvegy c. operettjének új bemutatóját nagy sikerrrel.

  Szereplők: Kalocsai Zsuzsa, Sáfár Mónika, Dániel Gábor, Vadász Dániel, Haumann Péter, Mikó István, Lukács Anita, Bucsi Annamária, Lehoczky Zsuzsa, Oszvald Marika, Vadász Zsolt, Cselóczki Tamás, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Sánta László, Peller Károly, Szabó Dávid, Jantyik Csaba, Dézsy Szabó Gábor, Kékkovács Mara, Bódi Barbara, Marik Péter, Langer Soma, Peller Anna, Nádasi Veronika, Oláh Tibor, Péter Richárd és Papadimitriu Athina.
  Rendező: Béres Attila

  A darabról:
  A víg özvegy számos világhírű slágere egy fájdalmasan szép szerelmi történetet foglal keretbe. Glavari Hanna, a dúsgazdag özvegy hosszú évek múltán újra találkozik fiatalkori szerelmével, Danilovics Danilóval. Mindketten változtak az évek folyamán: a nő gyanakvó lett és kemény, a férfi cinikus és lump. A múltbeli tévedések és a jelenbeli sértések pedig nem hagyják, hogy a két egymásnak teremtett ember könnyen megtalálja az utat a másikhoz. Egy nehezen meg- és újraszülető szerelem története az övék, melynek hátterében egy gazdasági válsággal küszködő délkelet-európai kisállam politikusai taktikáznak a maguk és az ország túléléséért...

  Ismerős a történet? Persze - s nem is feltétlenül csak a színpad vagy a mozivászonról. Annyit már most elárulhatunk, Béres Attila rendezése nem nélkülözi az aktualitásokat... S - reméljük - ez is csak fokozza majd a darab sikerét. Mert A víg özvegy senkit nem hagy hidegen. Habár anno Karczag Vilmos, a Theater an der Wien direktora nem hitte, hogy a közönség szeretni fogja Lehár művét. "A próbák során kiderült, a zene nem sokat ér, s alaposan megbukunk! Miután a bukás előre látható, a kiállításra nem sokat költöttünk. Csak négy hetet akarunk kihúzni, akkor remélem sikeres premierünk lesz!" - mondta egy barátjának. Nem lett igaza, ámbár borúlátása érthető volt, hiszen Lehár a karmesteri pulpituson, a dirigáláson túl, komponált és hangszerelt egyszerre!

  Nos, újra látható A víg özvegy - Ari-Nagy Barbara alkalmazta mai színpadra Viktor Léon és Leo Stein szövegét. Egyértelmű, a Béres Attila rendezte új produkció - Daróczi Sándor díszletével, Füzér Anni jelmezeivel és Bodor Johanna koreográfiájával - fiatalságával, frissességével hódít Budapesten. Méghozzá sztárszereposztásban!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: Call
  Dátum: 2008.01.01.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: