Mik lehetnek az Operettszínház bemutatói 2012/2013-as évadban?

2011.10.31 Kovács Gergely

Mik lehetnek az Operettszínház bemutatói 2012/2013-as évadban?

Csillagok éve címmel meghirdette a 2012/2013-as évad bemutatóit a Budapesti Operettszínház. Az új évadban bemutatják ismét az Elisabeth című musicalt, Budapesten is debütál a Bohéméletből készült opera-musical a Bohém Casting,

Csillagok éve címmel meghirdette a 2012/2013-as évad bemutatóit a Budapesti Operettszínház. Az új évadban bemutatják ismét az Elisabeth című musicalt, Budapesten is debütál a Bohéméletből készült opera-musical a Bohém Casting, jön a Ghost, valamint az idén elmaradt Marica grófnő, valamint a Viktória című operett és az Ördögölő Józsiás folk-operett. Az új évad bemutatói közül egyet már júniusban láthat a közönség Miskolcon. A Bohém Casting című előadást ugyanis a Miskolci Operafesztiválon mutatja be először a Budapesti Operettszínház!

2014-ig van kinevezve Kerényi Miklós Gábor az Operettszínház igazgatójának, és még 2009-ben ismertették az új évadterveket két évre előre. Azóta sok minden változott, főleg az itthoni gazdasági helyzet, és így a színház repertoárja és lehetőségei is. Megkerestük a korábbi bemutatók terveit, amik talán jó támpontot jelentenek a 2012/2013-as kihelyezett bemutatók megjóslására. A kihelyezett bemutatók közül pedig várhatóan több is repertoárra kerül a 2013/2014-es évadban.

2010/2011-re terveztek egy különleges előadást Feldek: Na, nebáncsvirág! - operett parafrázis bemutatót a Raktár Színházban ami elmaradt. 2014-ig a tervek között szerepel egy jazzoperett (Sullivan: A kalóz), egy csalásoperett (Zerkovitz Béla: Szélhámoskirály) egy másik operett parafrázis (Ábrahám Pál: Viktória és a huszár).

Valamint tervezik bemutatni a Mayát (Fényes Szabolcs operettje), egy Offenbach operett A gerolsteini nagyhercegnőt, egy Millöcker operett a Koldusdiák vagy a Szegény Jonatán, valamint Lehár Ferenc operettjét a Cárevicset.

A pályázat nem csak az operettekről szólt, hiszen a tervek között szerepeltek különleges musicalek is, mint varázsmusical és háborús musical, valamint az El fújta a szél musical változata, és A párizsi Notre Dame című musical.

A bemutató tervekben szerepelt operettek közül a Cigányszerelem és Az egy éj Velencében is bemutatásra került azóta több másik a operettel együtt, sőt 2012-ben lesz még egy operett premier. Jegyek az Operettszínház 2011/2012-es előadásaira online vásárolhatóak ide kattintva!

Ha szeretnél első között értesülni az új operett bemutatókról akkor kövess minket a Facebook oldalunkon, ahol mindennap frissen olvashatod új híreinket! www.facebook.com/operettinfo



 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2024